Velký výlet za skřítky

16.05.2009 19:54

Výlet za skřítky do Pohádkové země v Pičíně a na zámek v Dobříši

Dnes jsme s dětmi I. a II.oddělení ŠD vyrazili na dlouho očekávaný výlet. Ráno sice bylo deštivo, ale náladu nám tím počasí nezkazilo. Vyjeli jsme přesně v 8h směr Pičín. Děti se v autobusu chovaly vzorně a už se nemohly dočkat cíle. Na místo jsme dorazili ještě před 10h a SLÁVA, bylo po dešti! Po zakoupení vstupenek do Pohádkové země jsme se rozdělili - I.oddělení se šlo podívat na zahradu, kde jsou všude, kam se podíváte, skřítkové. Paní Klimtová pro děti připravila malou soutěž, kdo první objeví Vousáče Stromového a za správnou odpověď od ní dostal obrázkovou pohlednici s věnováním. Úkol nebyl těžký pro Davida K. a Pepu Č.

II.oddělení si mezitím prohlédlo výstavu skřítků v domečku paní Klimtové. Na uvítanou děti zazpívaly dráčkovi a ten se písničkou probudil a pozdravil děti kouřem z tlamy. Děti byly nadšené a to nejen drakem. Po prohlídce nás čekalo vystoupení pana Pavla P., který hrál na banjo a kytaru a krásně s dětmi zpíval, a také paní V.Klimtové, která přišla mezi děti jako hodná, milá čarodějnice. Vyprávěla dětem, jak se seznámila se skřítky, a zároveň kreslila k písničkám krásné obrázky. Děti byly unešené, krásně spolupracovaly, zpívaly a za to byly odměněny obrázky i s věnováním. Obrázky si v družině společně vybarvíme a už se těšíme, jak nám budou zdobit naší třídu. Na závěr paní Klimtová dětem podepisovala knížky a také se s námi vyfotografovala. Vůbec se nám nechtělo opustit její Pohádkovou zemi, ale čas nás tlačil. Rozloučili jsme se a pokračovali směr Dobříš.

Druhou naší zastávkou byla bašta - tedy oběd v restauraci Na Prachandě. Děti se pěkně napucly - měli jsme velký řízek s bramborem a jako moučník rakvičku se šlehačkou, banán v čokoládě a některé děti měly velikou palačinku. Moc jsme si všichni pochutnali.

Třetí štací byl zámek a zámecká zahrada v Dobříši. Paní průvodkyně nás provedla krásnými interiéry a také nám prozradila, že mají na zámku bílou paní, která tam každý večer straší. Děti se ale vůbec nevylekaly, dokonce by tam téměř všechny rády přespaly. Zámek se zahradou se nám moc líbil. Po prohlídce jsme ještě navštívili obchůdek se suvenýry, kde děti utratily zbytek svých korunek. A potom hurá do autobusu. Dětem se moc domů nechtělo, výlet se nám všem moc líbil. Byla to pro nás příjemně strávená sobota.

Vaše děti a vychovatelky D.Hnízdilová a Z.Válová

Zpět

Fotogalerie: Pohádková země

/album/fotogalerie-pohadkova-zeme/p1010204-jpg/ /album/fotogalerie-pohadkova-zeme/p1010205-jpg/ /album/fotogalerie-pohadkova-zeme/p1010206-jpg/ /album/fotogalerie-pohadkova-zeme/p1010207-jpg/ /album/fotogalerie-pohadkova-zeme/p1010208-jpg/ /album/fotogalerie-pohadkova-zeme/p1010209-jpg/

Fotogalerie: Zámek Dobříš

/album/fotogalerie-zamek-dobris/p1010312-jpg/ /album/fotogalerie-zamek-dobris/p1010313-jpg/ /album/fotogalerie-zamek-dobris/p1010314-jpg/ /album/fotogalerie-zamek-dobris/p1010315-jpg/ /album/fotogalerie-zamek-dobris/p1010316-jpg/ /album/fotogalerie-zamek-dobris/p1010317-jpg/