Předkrm od sněženek a machrů

15.09.2009 08:58

Ve III. oddělení školní družiny letos najdete sněženky a machry. Je nás dohromady 19. Máme toho hodně v plánu. Chceme se společně bavit, smát, zažít nové a pěkné věci, hodně se toho dozvědět, být kamarády... K tomu, abychom si všichni uvědomili, oč běží slouží 10 ZLATÝCH PRAVIDEL SNĚŽENEK A MACHRŮ. Děti se jednoznačně shodly na bodu č. 4 - ten je prý pro ně nejpodstatnější.

Představte si, že máme už svoji družinovou kroniku! Každý z nás může být dle svého uvážení "kronikář" a seznámit nás ostatní s věcmi, které mu leží na srdci, s radostmi i třeba momentálními starostmi svého života. Právo být kronikářem mají všichni z našeho oddělení.

Chceme občas vyrazit i za "hranice všedních dní", proto očekávejte, že kde se bude něco zajímavého dít, neváháme a vyrážíme! Samozřejmě v našem oddělení bude probíhat i družinová hra - tzv. KARDIÁDA (dle jména vedoucího našeho zájezdu - profesora Kardy). Hra bude probíhat celý školní rok, její vyvrcholení očekáváme v červnu, kdy jen ti nejodolnější a nejzdatnější absolvují velké finále spojené s překvapením! (Nenechte se ale zmást, nepůjde jen o obyčejné vyhodnocování sportovních her, jde i o chování jeden k druhému, o férovost, o slušnost... - to všechno se hodnotí a počítá!)

Doporučujeme prohlédnout si v budově ŠD 5. května výstavu originálních sjezdovek instruktora Vládi Brťky - samozřejmě i s dobovou obuví. Vystavené kulichy patřily Viky Cabadajovi a Karlu Máchovi, a tímto jim vřele děkujeme za laskavé zapůjčení. Vzhledem k tomu, že horská chata sněženek a machrů je nedaleko rybníka Brčálníku - máme to k sobě s II. oddělením ŠD opravdu blízko, očekáváme i vzájemnou spolupráci a navázání dobrých družinově - diplomatických vztahů na nejvyšší úrovni.
Zkrátka a dobře: k dětství patří legrace, pohoda a příjemné vzpomínky, a to všechno vážení ve III. oddělení každý kdo bude jen trochu chtít - určitě najde.

Gita Smetanová

Zpět

Fotogalerie: Předkrm od sněženek a machrů

/album/fotogalerie-predkrm-od-snezenek-a-machru/p104013002-jpg/ /album/fotogalerie-predkrm-od-snezenek-a-machru/p104013103-jpg/ /album/fotogalerie-predkrm-od-snezenek-a-machru/p908080204-jpg/ /album/fotogalerie-predkrm-od-snezenek-a-machru/p908080405-jpg/ /album/fotogalerie-predkrm-od-snezenek-a-machru/p908080506-jpg/ /album/fotogalerie-predkrm-od-snezenek-a-machru/p908080607-jpg/ /album/fotogalerie-predkrm-od-snezenek-a-machru/p908080708-jpg/ /album/fotogalerie-predkrm-od-snezenek-a-machru/p908080809-jpg/