Jdeme do toho znovu!!!

06.03.2017 12:22

Ve IV. oddělení ŠD - u Šoumenů jsme se rozhodli vstoupit znovu do téže řeky a zúčastnit se soutěže BAMBINI LITERA hlavně proto, aby si psaní a vymýšlení příběhů vyzkoušely i děti, které s námi v loňském školním roce ve 

IV. oddělení nebyly.

Margita Smetanová

 

Bambini litera

Soutěž pro děti, které baví psát.

Bambini_litera_470x270px

Posunout vztah dětí ke knížkám ještě o stupeň výš si dala za cíl soutěž Bambini litera. Vybízí děti, ale i jejich rodiče a prarodiče, aby společně napsali pohádkový příběh. Ze všech pohádek pak zkušená porota vybere ty nejlepší, jež se stanou součástí bohatě ilustrované knížky. 

První knížka pohádek, které napíšou děti pro děti

Loňský – pilotní – ročník Bambini litera byl velmi úspěšný. K rukám odborné poroty doputovalo více než tři sta příběhů a s dvacítkou nejlepších se pak mohla seznámit i veřejnost prostřednictvím První pohádkové knížky od dětí pro děti. Výtěžek z jejího prodeje, který dosáhl výše 93 200 korun, byl pak věnován organizaci EDA, která pomáhá rodinám pečujícím o děti se zrakovým postižením. Soutěž tedy podpořila nejen vztah dětí k literatuře, ale i další dobrou věc. 
 

Pojďte do toho letos s námi

Druhý ročník soutěže – Bambini litera 2017 – bude mít stejný průběh a cíl. Soutěž pro malé spisovatele vyhlašuje společnost Skanska Reality, která jejím prostřednictvím říká: „Nechceme jen stavět byty. Chceme také podporovat vzdělávání a podílet se na tom, aby děti byly doma spokojené a šťastné.“ 

Možná jsme vás inspirovali, a o to nám jde! Ponořte se doma se svými dětmi do světa fantazie, splétejte tenké nitky nápadů do silných příběhů. Dejte si navzájem pohádkový čas. 

Ze všech příběhů vybereme dvacet nejlepších. Tento úkol svěříme zkušené porotě, v níž zasedne jako předsedkně poroty například i Sandra Vebrová, známá autorka knížek pro děti. 

Soutěž Bambini litera vyvrcholí slavnostní autogramiádou.

 

Zpět