Jak jsme vyjeli na výlet za malostranskými strašidly

18.04.2009 22:44

V sobotu 18.4.2009 konečně nadešel ten pravý den a my ze III. odd. ŠD jsme mohli vyrazit na slíbený a několikrát přeložený výlet.. Sraz byl už v 6:45, nikomu se do té velikánské zimy nechtělo, ale přece jenom nás v 7.00 hod. ráno dohromady 16 vyrazilo směr Černý Most a později i Malá Strana.
Přijeli jsme brzy a tak se operativně rozhodlo, že jdeme do "Mekáče". Nadšení bylo obrovské a my s paní Kašparovou jen doufaly, že nadšení z tváří dětí nezmizí, ani když Mekáč opustíme. Nestalo se tak.

V 9.00 hod. ráno jsme měli sraz u kostela Sv.Mikuláše s paní průvodkyní z Pražské informační služby, která nás dál doprovázela a vyprávěla různé příhody, příběhy a dokonce i hrůzostrašné historky. Dozvěděli jsme se o čertovi z Čertovky, o kostlivci, o ohnivém kohoutovi, o vodníkovi z Kampy a všechny uchvátila právě hrůzostrašná historie dvou pradlen, které se tak pohádaly, že to skončilo až smrtí jedné z nich. Viděli jsme Lenonovu zeď, viděli jsme největší strom-platan v Praze, viděli jsme i nejužší uličku v Praze. Víme, kde byla první pražská pošta (historka o ohnivých penězích se všem moc líbila), víme, kam na Malé Straně lidé chodili pro oheň. Prohlédli jsme si velké dřevěné kolo v Čertovce a zahlédli i dům, ve kterém se točily známé Chobotnice ze III. patra.

Abychom si trochu oddychli, zavedla nás paní Vávrová na jedno nádherné a nové dětské hřiště hned pod Karlovým mostem. Děti jásaly, vyzkoušely si všechny prolézačky a kolotoče - vše je zdokumentováno na fotografiích. U metra Malostranská jsme se s naší paní průvodkyní rozloučili, děti ji odměnily potleskem, a následovalo ještě jedno velké překvapení. Za velkými dřevěnými vraty jsme s dětmi našli nádhernou zahradu - Valdštejnskou zahradu. Otevřel se před námi pohled s krásnou nádrží, která byla plná zlatých rybek, slyšeli jsme křik pávů, viděli jejich nádherně barevné, rozevřené peří, obdivovali výry a na umělé krápníkové stěně hledali podobizny zvířat, skřetů...

Náš výlet se moc povedl. Hodně jsme toho ušli, hodně se dozvěděli, hodně společně prožili. Děti byly ukázněné a poslušné i přesto, že jsme jeli autobusem, tramvají, v metru přestupovali, nebyl jediný problém, proto si zaslouží velkou pochvalu. Všem se dopoledne moc líbilo a nebyl to rozhodně promarněný čas.

G. Smetanová a G. Kašparová

Zpět

Výlet za malostranskými strašidly (výběr fotografií)

/album/fotogalerie-vylet-za-malostranskymi-strasidly/p1000939-jpg/ /album/fotogalerie-vylet-za-malostranskymi-strasidly/p1000941-jpg/ /album/fotogalerie-vylet-za-malostranskymi-strasidly/p1000942-jpg/ /album/fotogalerie-vylet-za-malostranskymi-strasidly/p1000946-jpg/ /album/fotogalerie-vylet-za-malostranskymi-strasidly/p1000951-jpg/ /album/fotogalerie-vylet-za-malostranskymi-strasidly/p1000952-jpg/ /album/fotogalerie-vylet-za-malostranskymi-strasidly/p1000954-jpg/ /album/fotogalerie-vylet-za-malostranskymi-strasidly/p1000955-jpg/