Jak jsme ukončili družinovou hru

23.06.2009 20:41

Ve čtvrtek 11.6.2009 jsme ukončili naši družinovou hru "Hrajeme si se skřítky". Po celou dobu nás provázeli dva skřítkové - o 1.oddělení se staral Všímálek a s 2.oddělením se kamarádil Šikulinka. Oba skřítkové pro děti psali dopisy, ve kterých dětem zadávali úkoly, při jejichž splnění se dětem na bodovací tabuli připisovala razítka. Každý měsíc jsme vyhlašovali nejlepší sběrače razítek z každého oddělení. A nyní nadešel ten správný čas, abychom vyhlásili absolutní vítěze celé naší hry. Nebylo to úplně jednoduché, ale s paní učitelkou Válovou jsme došly k následujícím závěrečným výsledkům.

Na 3. místě se ve skupině s Všímálkem umístil Mireček Tomášek, u Šikulinků to byl Matěj Mašín. Oba si odnesli papírové skřítky, kteří hlídali naši bodovací nástěnku.

Na 2. místě se za Všímálky umístila Márinka Němečková a za Šikulinky to byla Monička Macháčková. Obě si s radostí odnášely plakáty skřítků, které po celý rok zdobily naši hernu.

A nakonec na 1. místě se u Všímálků umístil David Koudelka a u Šikulinků Tadeáš Pařízek. I oni neodcházeli s prázdnou - odnesli si naše krásné loutky skřítků, které nás každý den vyhlížely v družinové šatně. Oba výherci slíbili, že se o skřítky budou vzorně starat a pečovat o ně.

Aby ostatním dětem nebylo po vyhlášení výsledků smutno, čekala na ně sladká odměna a hlavně poděkování a pochvala za dobrovolné plnění úkolů od obou skřítků. Na úplný závěr jsme si s dětmi udělali pravý "družinový mejdan". Nechybělo ani pravé "šampáňo" a dobrůtky, které si děti samy přinesly. Tančilo se a hodovalo až do konce. Popřáli jsme si skvělé a dlouhé prázdniny a už se všichni moc těšíme, až v září vypukne nová společná hra. A o čem bude? Nechte se překvapit! :-)

Ahoj a krásné prázdniny přejí Vaše vychovatelky

D.Hnízdilová a Z.Válová

Zpět