Jak jsme chtěli hasit a nakonec to nebylo potřeba

25.09.2009 21:43

II. a III. oddělení školní družiny dnes odjíždí na hasičskou základnu do Průběžné ulice č. 74. Je to stavba z konce 70. let, stanice má speciální techniku k dekontaminacím a je předurčena k technickým zásahům.
Zde se nás ujímá pan Josef Hlávka, který děti seznamuje se vším, co je zde k vidění. Kompletně jsme si prohlédli auto na vodní zásahy, jehož součástí byla např. "vyváděčka", hadice, otvírač na hydrant.
Prohlédli jsme si všichni kabinu řidiče, vyzkoušeli jsme si vzduchovou masku - Verča, Jirka a Vojta.
Ti silnější z nás si potěžkali rozpínák na hydraulické vyprošťovací zařízení a paní učitelky nasadily na natupírované vlasy hasičskou helmu:-). 

Schválně: dejte si s námi malý test, jehož vyluštění najdete na konci článku, takže začínáme:

1. Jak dlouhý je žebřík na hasičském autě?
2. Za jak dlouho musí být hasiči připraveni k výjezdu?
3. Kolik váží výstroj, kterou má hasič při zásahu na sobě?
4. Jakou hmotnost udrží karabina na pásku hasiče?

Ne všechny dny jsou báječné a ne všechno vyjde jak si představujeme. Chceme být upřímné,jak k sobě, tak k dětem, a proto nám nezbývá, než říci, že chování dětí na výletě nebylo dobré. Zásady slušného chování dodržovala z celé skupiny jen malá hrstka dětí a nám se tohle nezamlouvá a nehodláme to tolerovat. Proto jsme se jako vychovatelky naší školní družiny rozhodly, do odvolání další výlety nepořádat a v úterý si s dětmi promluvit a nastolit nová pravidla. Proto, abychom spolu vycházeli v pohodě dalších 9 školních měsíců je toto rozhodnutí nezbytné.

Gabriela Kašparová, Margita Smetanová a Zdeňka Válová

Zde slíbené vyhodnocení:

1. 28,5 m
2. Do 2 min.
3. 18 kg
4. 2 t

Zpět