Hlavní událost týdne - Cipískův návrat

03.10.2009 20:51

(I.oddělení) Konečně jsme se dočkali! Poté, co jsme minulý týden přišli o milovaného Cipíska a přes víkend jsme jeho nepřítomnost v naší družině oplakali, se nám ve čtvrtek opět vrátil. Tedy, spíše nám ho vrátila paní ředitelka. Jak vše probíhalo?

Paní ředitelka přišla do družiny s černou taškou.

Paní ředitelka (Ř): "Tak co děti, už jste hodné? A máte už v kolébce Cipíska?" - Děti s paní vychovatelkou (D a V): "Už je to lepší a přinesla jste nám toho Cipíska? Stýská se nám po něm!" - Ř: "Mám se podívat do tašky?" - D (hlasitě): "Ano, ano!" - Ř: "Tak dobře." - Paní ředitelka sáhla do tašky a vytáhla ... malého medvídka! Oblíbeného plyšáčka u Kudrnů. - Ř: "Je nyní velký kamarád Cipíska. Dejte si ho do postýlky." - D: "A kde je Cipísek? Je v té tašce?" - Paní ředitelka tedy sáhla opět do tašky a nyní vytáhla ... malý svetřík!! - Ř: "Ten svetřík upletla naše babička, aby Cipískovi nebylo zima." - A hned nato vykoukla z tašky černá hlavička Cipíska! - D: "Hurá! Cipísek!" - To bylo radosti! Paní ředitelka oblékla Cipískovi svetřík, pohladila ho a dala mu pusu na rozloučenou. - Ř: "A děti, půjčíte mi někdy příště Cipíska na víkend? Měl se u nás dobře a moc se mu u nás líbílo." - Děti přikyvovaly, že ano. Cipíska uložily společně s paní ředitelkou do postýlky a slíbily jí, že už budou hodné. Na oplátku děti paní ředitelce nakreslily plno obrázků a paní ředitelka tak neodcházela s prázdrou. Také děkujeme babičce Homolové za svetřík a rodině Kudrnů za vzorné opatrování Cipíska.

Také jsem oslavovaly svátek Míši a narozeniny Terezky. Cipísek jim přichystal malé překvapení - gratulaci. Při této příležitosti jsem si s dětmi zopakovali, jak gratulovat.

Další povedenou akcí byla výroba draků. Tentokrát jsme draky nemalovali, nýbrž vytrhávali z barevných papírů. Děti pracovaly ve skupinkách a draci se jim opravdu povedli. Už nám zdobí okna a naší hernu.

 

V pátek jsme vyráběli pro Cipíska postavičky z kaštanů. Vzniklo mnoho zajímavých zvířátek a věcí, nějlepší výtvor patřil Robertovi, který sestavil krásný domeček.

Už jsme se také začali připravovat na vánoční besídku a téměř již máme naučený taneček "Čokoláda". Těšíme se opět na příští týden.

Vaši Cipískové a vychovatelka Darina Hnízdilová

 

Zpět