Družinové spaní se skřítky a strašidlem

22.03.2009 21:31

    V pátek 20.3.2009 proběhlo již druhé družinové spaní, tentokrát se skřítky Všímálkem a Šikulinkou a strašidlem Měchurou. Sešli se skoro všichni druháci z druhého a třetího oddělení.
Sraz byl domluven na 18.00 hod v budově ŠD 5.května. Nástup a ubytování proběhly zcela hladce. Každé z dětí přineslo nějakou dobrotu a během chvilky jsme měli na stolech pravou královskou hostinu. Vzhledem k tomu, že jsme do družiny nepřišli jenom spát, ale také si hrát a užít si společné volné chvíle, pohodlně jsme se usadili a večer odstartovali zábavným pohádkovým kvízem s deseti otázkami z oblasti filmových pohádek. Otázky nebyly jednoduché, přesto děti hodně věděly. Schválně, zkuste si vzpomenout na jména koně, psa a sovy z pohádky Tři oříšky pro Popelku... Kvíz nebyl posledním překvapením, které nás ten večer čekalo. Vzali jsme si baterky a vyrazili do jirenské tmy. Věřte nebo ne, ale jen zasvěcení vědí, že sám Měchura Mechový měl prsty v tom, že nesvítila jediná lampa v obci. Kolem dvacáté hodiny už děti stály na školním dvoře a hádaly, co se bude dít dál. V očích mnohých se objevoval strach, obavy, zároveň ale nikdo nechtěl přijít o zážitek projít se zhasnutou školou, jen při svíčkách, dojít do ředitelny, zaklepat a........Tentokrát naši paní ředitelku vystřídala Divoženka trnitá a děti neměly problém s vyluštěním kvízu, který skrýval právě jméno naší nové kamarádky. Ve škole jsme potkali i opravdovou paní ředitelku, která se moc divila, co tam takhle pozdě děláme. Děti prokázaly odvahu a statečnost a my jim za to tleskáme.
    Po návratu do naší družiny, kdy s námi šla i paní vychovatelka Zdeňka Válová, jsme si ještě zatančili, popovídali s Divoženkou trnitou a pomalu a jistě se chystali ulehnout na karimatky a do spacáků. Byl to náročný večer plný překvapení a smíchu a my musíme říci, že děti byly opravdu báječné. Nevyskytl se jediný problém, jediné zlobení nebo odmlouvání, a proto dětem náleží VELIKÁ POCHVALA OD VŠECH PANÍ VYCHOVATELEK.
    Zároveň chceme moc poděkovati i Vám rodičům, neboť dobroty, které jste nachystali, neměly chybu. Bylo zcela jasné, že vše bylo připraveno s pečlivostí a obratností. V naší soukromé hitparádě vyhrála dobrota s pracovním názvem "zahalené párky v šálu" od pana Mašína, ale výběr to byl velmi těžký a nelehký, a proto ještě jednou Vám všem velký dík!
    Závěrem bychom chtěly říci, že nám s dětmi bylo moc fajn. Celá akce byla příjemná a milá už hlavně proto, že děti byly báječnými spoluhráči a cokoli jsme jim předložily, plnily s nadšením a vervou. Proto třikrát hurá a těšme se na další společné chvíle, které strávíme dohromady.

G. Smetanová a D. Hnízdilová

Zpět

Fotogalerie k akci Družinové spaní

Videa z akce